EMCI practitioner W. (Wim) den Os

 W. (Wim) den Os
W. (Wim) den Os
On register(s):
  • EMCI REGISTER Professional ISO based certification for maritime practitioners | yacht- & shipbrokers | yacht- & marinesurveyors | harbourmasters
Description
International yachtbroker and appraiser Wim den Os

Over Loyal Yachts.

De naamkeuze “Loyal Yachts is niet ‘zomaar op een achternamiddag verzonnen, maar heeft nadrukkelijk te maken met het product wat wij vervaardigen. Vanuit een oprechte gedachte vervaardigen wij motorboten die “Loyaal” zijn naar en aan de eigenaar. Zo zijn wij van mening dat een “loyale” motorboot zo weinig mogelijk brandstof moet gebruiken, vriendelijk moet zijn in het onderhoud, duurzaam moet zijn, voldoende comfort moet bieden en vooral betaalbaar moet zijn. Vanuit die gedachte hebben we onze yachtdesigner Jan Visser aangestuurd om een optimale motorboot te ontwerpen die naadloos past in onze loyale beeldvorming. Door “out of the pocket” te denken en even te vergeten wat al jaren standaard was in de traditionele jachtbouw hebben we grote stappen kunnen zetten in de ontwikkeling van onze boten. Om een laag brandstofgebruik te realiseren is het noodzakelijk om te kiezen voor lichte bouwmaterialen. In de traditionele bouw van stalen jachten wordt het interieur vrij massief getimmerd, gewicht speelt daar niet zo’n grote rol, immers het stalen casco weegt al de nodige tonnen. Bewust hebben we daarom gekozen voor aluminium als bouwmateriaal voor het casco en zijn we voor productietechnieken gaan kijken bij de vliegtuigindustrie en waar het interieur betreft bij producenten van kampeerauto’s. Zo worden onze casco’s nog maar gedeeltelijk gelast (onder water), maar verder voornamelijk verlijmd volgens technieken uit de vliegtuigbouw. Het grote bijkomend voordeel hiervan is dat er in de scheepshuid weinig vervorming optreedt en we daardoor in de gelegenheid zijn gekomen om te kiezen voor een aluminium romp die niet geplamuurd en geschilderd hoeft te worden, een enorme kostenbesparing! Verder bijkomend voordeel is dat aluminium onderhoudsvriendelijk is en, ook niet onbelangrijk, aan het einde van de levensduur van de boot goed te recyclen is. In de beginperiode van de gemotoriseerde beroepsvaart waren er maar kleine motorvermogens beschikbaar. Om voldoende kracht te genereren werden er naar verhouding grote schroefdiameters toegepast. In de situatie van onze motorboot zou een schroefdiameter van 16” toereikend zijn. Om met onze relatief kleine motor voldoende kracht beschikbaar te hebben, passen wij standaard een schroef toe met een diameter van 18”. Het lage benodigd motorvermogen biedt daarnaast ook de mogelijkheid om ”hybride-aandrijftechniek” toe te passen.

Loyal 980
De basisgedachte bij het ontwerp van de “Loyal 980” is de realisatie van een comfortabele duurzame boot met een laag brandstofgebruik.
Vanaf het moment dat wij in 2012 bekend maakten dat we bezig waren met het ontwerpen van de boot en de achterliggende gedachte aan geïnteresseerde klanten uitlegden kregen we onverwachts toch ook regelmatig de vraag of er ook een “snellere” versie gebouwd kon worden.
Een en ander was voor ons aanleiding om het ontwerp dusdanig aan te passen dat beide mogelijkheden te realiseren zijn.
Om die reden passen we standaard verlijmd (gehard) autoglas toe en kan op verzoek het achterdek aan de achterzijde van de boot gesloten worden.
Derhalve twee uitvoeringen:

Loyal 980 touring
De standaardboot wordt voorzien van een “Craftsman” dieselmotor van 27 pk en verder wordt zowel een boegschroef als ook een hekschroef gemonteerd.
Op verzoek kan de 27 pk motor vervangen worden door een 42 pk of kan de 27 pk gecombineerd worden met “E-tech electric drive”, waardoor een “Full Hybride”uitvoering wordt gerealiseerd.
De “980 touring”wordt gebouwd onder CE-categorie C en is daardoor geschikt voor zowel beschermd binnenwater als kustwater.

Loyal 980 seagoing
Bij deze versie gelden andere veiligheidseisen en daarom wordt de boot voorzien van een vaste reling op het voordek. Verder wordt het achterdek gesloten door het monteren van een vaste bank en bijpassende deurtjes.
De hoofdmotor is een “Craftsman” dieselmotor van 80 pk en uiteraard wordt standaard ook zowel een boegschroef als een hekschroef gemonteerd.
De “980 seagoing”wordt gebouwd onder categorie B en is daardoor een gecertificeerd zeegaand motorjacht.

Interieur
Om een “lichtgewicht interieur” te bouwen wat voldoende stijfheid geeft over bijvoorbeeld de lengte van de salon was voor ons de reden om bij het ontwerp uit te gaan van ronde lijnen. Nadrukkelijk is dit terug te vinden bij het keukengedeelte van de salon, waar de ronde lijn doorgezet is naar zowel de doorgang van het voorschip als de stuurstand. Samen met het 180° panoramaglas aan de voorzijde van salon en stuurstand geeft dit een geweldig ruimtelijk effect. Dit ruimtelijk effect wordt nog versterkt door de binnenhoogte van het dak van de boot. Het dak bestaat uit zowel een binnen-als buitengedeelte wat als één geheel wordt vervaardigd uit composiet. Het hoge binnendak biedt op verzoek ook de mogelijkheid om vanuit het dak een extra bed te laten zakken. Bijzonder geschikt voor lange mensen, dit extra bed is maar liefst 2,3 meter lang!

Currently working with

Name Place Country Website
Loyal Yachts BV Eijsden Netherlands

Certificates

Name Number Valid till
Persons | full certified Yachtbroker EMCI.P.YACHTBROKER.PERSONS | FULL CERTIFIED.W. (WIM)-DEN OS.2004.01.01.1B9Q9L N/A
Persons | full certified Master appraiser EMCI.P.MASTER APPRAISER.PERSONS | FULL CERTIFIED.W. (WIM)-DEN OS.2004.01.01.0Y5T7F N/A

Yacht & ship listings EMCI maritime brokers

Contact W. (Wim) den Os

  • How can I help you?